Excite

Tips voor je bruiloft: teksten voor de huwelijksuitnodiging

Teksten voor je huwelijksuitnodiging schrijven is erg lastig. Je wil alle nodige informatie op de kaart zetten en toch een beetje origineel zijn. Daarbij wil je waarschijnlijk meerdere versies van de uitnodiging maken - bijvoorbeeld verschillende voor daggasten en mensen die je alleen op de receptie wilt hebben.

Verschillende teksten schrijven

Maak een duidelijk overzicht van je dag. Gebruikelijk is eerst de huwelijksvoltrekking, dan een receptie, een diner en een feest. Sommige mensen hebben vooraf ook nog een gezamenlijke lunch. Een eerste tekst kun je schrijven voor de daggasten. Vermeld het programma met alle tijden. Bij het schrijven van de teksten voor gasten die je niet de hele dag uitnodigt, kun je steeds één element uit het programma weglaten (bijvoorbeeld de lunch en het diner voor mensen die vanaf de ceremonie welkom zijn en niet mee-eten).

Wees compleet

Op je huwelijksuitnodiging wil je in elk geval je programma zetten, maar ook het nummer van je ceremoniemeester. Daarbij is het verstandig om bij elk onderdeel van de dag een adres te vermelden. Wat ook soms vergeten wordt: een thuisadres voor als mensen een felicitatie willen sturen. Wordt je kaart te vol? Je kunt ervoor kiezen om de kaart zo 'kaal' mogelijk te laten en een webadres neer te zetten. Op de website die daarbij hoort zet je alle belangrijke informatie neer, zoals de adressen en het programma. Let wel: het is niet verstandig om het telefoonnummer van de ceremoniemeester online te zetten. Het internet is natuurlijk openbaar en je wil niet dat mensen daar misbruik van maken. Zet dat nummer dus gewoon op de kaart zelf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020