Excite

Superspeelgoed

Met al die dure spelcomputers, games en gadgets, zoals de iPad en iPhone, lijkt het bijna alsof je kinderen niet meer blij kunt maken met iets kleins. Toch is dit niet helemaal waar. Veel mensen denken er elk jaar weer over om de feestdagen wat kleiner te vieren. Uit onderzoek blijkt ook dat kinderen te veel cadeaus niet meer kunnen registreren. De helft belandt niet veel later ongebruikt in de prullebak. Flink zonde dus!

Het is daarom goed om kritisch te kijken naar wat een kind nodig heeft. Wat voor speelgoed past bij hem of haar? Is het kind heel creatief of juist meer gericht op orde? In het laatste geval is voor jonge kinderen een insteekpuzzel leuk, of een blik met verschillende vormen die je er op de juiste plek in moet stoppen. Is een kind creatief, dan kun je bouwblokken kopen. Voor de jongste kinderen is er Duplo, daarna Lego en/of Knex.

Een heel persoonlijk cadeau kan speelgoed zijn waar eigenlijk niet zo veel bijzonders aan is. Toch is het als speelgoed bijzonder voor een kind omdat het bij hem of haar past. Houdt een kind veel van beren, tijgers of apen, dan kun je een knuffel hiervan kopen. Je kunt je voorstellen dat een speelgoedknuffel eerder mee naar bed gaat dan de nieuwste iPad met honderd applicaties erop...

Het is kortom heel belangrijk om wat meer te weten over een kind voor je het beste speelgoed voor hem of haar koopt. Denk aan bovenstaande tips bij de aanschaf en maak straks je dochter, kleinzoon, neefje of buurmeisje gelukkig met speciaal uitgezocht speelgoed.

Afbeelding: Flickr, doubledareyaa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020