Excite

De mooiste dingen maken met strijkkralen

Op zoek naar een leuke hobby waar je ongemerkt uren in kunt stoppen? Dan is dingen maken van strijkkralen wel iets voor je. Het is heel eenvoudig, je hebt er relatief weinig voor nodig en je kunt op die manier de mooiste dingen maken. Leuk voor jezelf, maar ook om weg te geven.

Hoe werkt het?

Het gebruik van strijkkralen is heel eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is een bodemplaat, kralen, wat keukenpapier en een strijkijzer. Verder is je eigen creativiteit belangrijk en als je daar niet van overtuigd bent, dan kun je ook op internet volop voorbeelden vinden van dingen die gemaakt zijn met strijkkralen.

Het is de bedoeling dat je de strijkkralen vervolgens op een mooie manier aanbrengt op de bodemplaat. Het is hierbij belangrijk vooraf goed uit te tellen of je uitkomt. Het is zonde als je te ver naar het midden begint, waardoor de afbeelding niet helemaal op de plaat past. Het maakt niet uit als je afbeelding niet helemaal in het midden van de plaat zit, want de plaat gebruik je alleen voor het maken van een afbeelding, zodra je plaatje klaar is, heb je die niet meer nodig en kun je die gebruiken voor andere projecten.

Als de strijkkralen eenmaal op de juiste plek zitten, controleer je de afbeelding voor de zekerheid nog even. Daarna leg je er een velletje keukenpapier overheen en strijk je met het strijkijzer voorzichtig over dat papiertje heen. Dat zorgt ervoor dat de kralen aan elkaar smelten, zonder dat ze ook aan het strijkijzer vast komen te zitten.

Het resultaat

Als je de strijkkralen goed genoeg gesmolten hebt, zitten ze allemaal aan elkaar vast en heb je een leuke eye-catcher om bijvoorbeeld te gebruiken als label of als cadeautje. Let op: je kunt kralen niet twee keer gebruiken, strijk dus net zo lang door, tot het plaatje echt netjes af is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021