Excite

Stop maar met zoeken: de vijfde bedpartner is de ware liefde

Hoeveel bedpartners heb jij gehad? Als je bij nummer vijf bent kun je stoppen met de zoektocht naar de ware liefde, want dan heb je hem waarschijnlijk al aan de haak geslagen. Dat blijkt uit een ingewikkeld ‘liefdesformule’ die MSN heeft gepubliceerd. Met de formule kun je berekenen wat de kans van slagen is van je relatie. Het aantal partners tot nu toe speelt daarbij een belangrijke rol.

Ervaring

Om de liefdesformule te maken, gebruikte MSN informatie over de liefdeslevens van 2000 volwassenen. Binnen die groep bleek dat de meeste mensen bij hun vijfde bedpartner de ware liefde hadden gevonden. Ruim een kwart van de ondervraagden vond het prettig dat zij niet de eerste seksuele ervaring waren voor hun geliefde. De eerste vier bedpartners zorgen voor voldoende ervaring tussen de lakens. Toch wil 21 procent van de mannen het liefst dat zij de eerste partner van hun droomvrouw mogen zijn.

Waarom de vijfde partner

Psychologe Corinne Sweet werkte mee aan de liefdesformule van MSN en verklaart het aantal van vijf bedpartners. “De meeste mensen beginnen aan een relatie met de hoop dat die eeuwig zal duren. Maar weinig mensen weten dat ze pas bij de vijfde seksuele partner echt weten wat ze willen en genoeg zelfvertrouwen hebben om dat ook duidelijk te maken.”

Humor en seks

Behalve het aantal bedpartners, zijn natuurlijk ook karaktertrekken belangrijk voor een goede match in de liefde. Zo wordt humor nog altijd het belangrijkst gevonden voor een goede relatie, zowel door mannen als door vrouwen. Voor 26 procent van de mannen geldt dat ze goede seks het belangrijkst vinden in een relatie; bij vrouwen is dat slechts 13 procent. Sweet: “Er goed uitzien is meegenomen, maar uiteindelijk gaat het erom of de persoonlijkheden, wensen en verlangens van de partners bij elkaar passen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021