Excite

Stijlvolle jaarwisseling tijdens openbaar galadiner in Pesaro, Italië

In de Italiaanse kustplaats Pesaro wordt op oudejaarsavond de tafel gedekt voor iedereen die maar wil aanschuiven. Onder de noemer ‘Simply Together’ wordt op Piazza del Popolo een galadiner georganiseerd dat voor iedereen toegankelijk is, zodat samen gewacht en getoast kan worden op het nieuwe jaar.

Voor slechts 25 euro, waarvan de winst naar goede doelen gaat, krijg je een plaatsje aan tafel in de verwarmde tent op het plein. Op het menu staan vleesgerechten, linzen en andere groenten, zoetigheid en diverse dranken, waaronder feestelijk mousserende wijn. De meerdere gangen worden door de bediening in stijl aan tafel geserveerd. Dat is nog eens een jaarwisseling!

Ook ouders met kinderen zijn hartelijk welkom om aan dit diner deel te nemen. In een speciaal gereserveerde ruimte worden kinderen vermaakt en kunnen ze vrijuit spelen, zodat hun ouders ongestoord kunnen eten. Het diner duurt van acht tot elf uur ’s avonds, waarna tot diep in de nacht wordt gefeest en gedanst op bekende hits uit de seventies & eighties. Nadat de laatste minuten en seconden van 2010 zijn afgeteld, wordt om middernacht de champagne ontkurkt en wordt gezamenlijk het nieuwe jaar gevierd.

Het galadiner heeft als doel de sociale samenhang en binding te vergroten. Ieders sociale, etnische, culturele of religieuze herkomst of ideeën wordt gerespecteerd, iedereen is welkom, en iedereen kan iedereen als vriend beschouwen. De opbrengst van de avond is bovendien bestemd voor organisaties die zich bekommeren om mensen in moeilijkheden, en wordt besteed aan huisvesting en kleding van bijvoorbeeld daklozen. Het initiatief voor en organisatie van de feestavond ligt bij diverse organisaties in Pesaro.

Afbeelding: Flickr, Lorenzo G

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020