Excite

Stephen King: meer dan alleen thrillers

Veel mensen zijn doodsbang voor clowns nadat ze de enge verfilming It hebben gezien en er zijn ook niet echt veel mensen dol op hotels dankzij de films de Shining en 1408, beiden verfilmingen van Stephen King’s verhalen en beiden spelen zich af in een hotel.

Hoewel Stephen King vooral bekend staat om zijn horrorverhalen, is dat niet het enige wat hij doet. Zo heeft hij bijvoorbeeld een boekenserie met de naam de Donkere Toren. Dit is geen horror, maar fantasy en wordt door veel fans gelezen. Er is zelfs een stripboek van gemaakt.

Ook heeft Stephen King echte drama verhalen. Bijvoorbeeld Shawshank Redemption, dat zich afspeelt in een gevangenis. Ook The Green Mile is een echt drama verhaal, hoewel er ook wat bovennatuurlijke dingen in voorkomen. Ook dit verhaal speelt zich af in de gevangenis.

Mensen die dus denken dat Stephen King alleen maar horror en griezel schrijft, hebben het mis. Hij heeft veel verhalen geschreven die inderdaad behoorlijk eng zijn, maar dit betekent niet dat alles van hem deze stijl heeft. Het is zeker een aanrader om eens iets anders van hem te lezen of zien, wanneer je geen fan bent van horror of thriller.

Afbeelding: Flickr account woordenaar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020