Excite

Stephen King: master of suspense

Stephen King heeft een zware jeugd gehad en veel van zijn ervaringen en belevenissen zijn terug te vinden in zijn boeken. Hoewel King voornamelijk bekend staat om zijn horrorverhalen, gaan zijn boeken voornamelijk over mensen. Hij omschrijft hoe mensen zich gedragen in bepaalde situaties. De mensen in zijn boeken zijn realistisch, hebben zo hun eigen problemen en komen in onrealistische situaties terecht.

Het eerste boek van Stephen King was Carrie, over een meisje dat gepest wordt op school maar een speciale gave heeft die ze tegen de pesters kan gebruiken. Het boek en ook de verfilming waren een regelrechte hit en dat was het begin van een schrijverscarrière.

Andere bekende verhalen van King zijn It, over een moordlustige clown, Misery, over een schrijver die bij zijn grootste fan terecht komt en Cristine, over een auto met een eigen wil.

Wanneer er een nieuw boek van Stephen King verschijnt gaan deze als warme broodjes over de toonbank. Mensen lezen zijn boeken graag over de hele wereld. Ze vinden het fijn om even weg te zijn in een bizarre situatie en lekker te griezelen tijdens het lezen. De boeken zijn te koop in de boekhandels en op internet en kunnen natuurlijk ook in de bibliotheken worden geleend. Vrijwel alle verfilmingen zijn te krijgen op DVD en er staan er nog een hele hoop in de planning.

Afbeelding: Flickr account lasthero

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021