Excite

Stephen King: levende legende

Stephen King hoort toch wel thuis in het rijtje met de meest beroemde schrijvers aller tijden. Hij is vooral bekend vanwege zijn horrorboeken, die meer dan eens verfilmd zijn. Hij schrijft zowel fictie als non-fictie en zijn bekendste werken zijn de Shawshank Redemption, The Green Mile en Carrie.

Hoewel King al zijn hele leven schrijft, duurde het even voor hij echt succes kreeg. Dat succes kwam met Carrie, waarvoor hij een aanbod kreeg met een voorschot van 2500 dollar. Later wisselden de paperbackrechten van het boek voor vier ton van eigenaar. Dat het financieel steeds beter met King ging, kwam ook tot uitdrukking in zijn boeken. Zijn hoofdpersonen waren eerst erg arm en moesten elk dubbeltje omdraaien. Naarmate de jaren vorderden, werden ze steeds rijker, evenals King zelf. Voor de populariteit van de beroemde schrijver maakte dat niet uit: zijn boeken vlogen nog steeds als warme broodjes over de toonbank en zijn e-boek Achtbaan is tot op heden het meest populaire e-boek ter wereld.

Hoewel King bijna tien jaar terug nog aangaf dat hij zou stoppen met schrijven, heeft hij die verklaring later weer teruggetrokken. Ook in de praktijk, want hij schreef na die tijd nog heel wat boeken. Ook verscheen hij verschillende keren op tv, bijvoorbeeld in Frasier, Rose Red en Gotham Café.

King heeft inmiddels drie kinderen en woont nog steeds samen met de vrouw met wie hij in 1971 trouwde. Zij is deels verantwoordelijk voor zijn succes: zij haalde het manuscript voor Carrie uit de prullenbak en overtuigde King het af te maken en naar een uitgever te versturen.

Afbeelding: Flickr accountJinx!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021