Excite

Stephen King: een echte duizendpoot

Stephen King is een auteur uit de Amerikaanse staat Maine. Hij is bekend van zijn vele boeken en jaarlijks komen er meerdere titels uit. Wereldwijd is hij enorm beroemd en geliefd. Er zijn maar weinig mensen die nog nooit een boek van hem hebben gelezen of een verfilming hebben gezien.

Stephen King heeft veel dikke boeken, zoals Het, de Beproeving en Insomnia. Behalve deze dikke boeken, heeft hij ook veel korte verhalen geschreven. Zo zijn er bijvoorbeeld de bundels Alles is Eventueel en Na Zonsopgang. In deze boeken vind je kortere verhalen van hem. Stephen King is namelijk van mening dat het korte verhaal ook zeker wat te bieden heeft. Sommige korte verhalen van hem zijn verfilmd, zoals The Mist en 1408.

King heeft behalve de korte verhalen ook een Non-Fictie boek. Dit is ‘Over leven en schrijven’. In dit boek vertelt de bekende auteur openlijk over zijn leven. Hij vertelt over zijn jeugd, zijn alcoholverslaving en het ongeluk dat bijna zijn leven kostte. Ook geeft hij tips voor mensen die zelf ook graag schrijven.

Stephen King is een duizendpoot. De vele boeken die hij heeft geschreven bewijzen dit. Ook is vrijwel ieder boek van hem opnieuw een groot succes. En dat is natuurlijk iets om trots op te wezen!

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021