Excite

Steak eten voor rustige baby

Als je graag een rustige baby wilt, dan doe je er goed aan om tijdens je zwangerschap flink aan de steak te gaan. De vitamines die hierin zitten, verkleinen namelijk de kans op een huilbaby, zo blijkt uit recent onderzoek.

Wetenschappers hebben aan kunnen tonen dat vrouwen die vroeg in hun zwangerschap hoge vitamine B12 niveaus hebben, drie keer zoveel kans hebben op een rustige baby. Vrouwen die hier juist heel weinig van hadden, hadden een grote kans op een baby die tenminste drie uur per dag huilde. De bewuste vitamine is te vinden in steaks, maar ook in eieren en kip.

Volgens dokters is dit resultaat het eerste dat een duidelijk verband weergeeft tussen de voeding van de moeder en het wel of niet huilen van de baby. Wel geven ze aan dat het eigenlijk nog te vroeg is om zwangere vrouwen ook aan te raden hun dieet aan te passen, ondanks het feit dat eerder al is aangetoond dat vitamine B12 goed is voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel.

Voor het onderzoek, dat door Nederlandse wetenschappers werd uitgevoerd, werden meer dan 4000 vrouwen ondervraagd. Zij werden twaalf weken in hun zwangerschap ondervraagd en drie maanden nadat hun baby’s geboren waren. Ongeveer vijf procent van de vrouwen met de minste vitamine B12 in hun lichaam hadden uitzonderlijk veel last van huilende baby’s. Bij de vrouwen met een hoog niveau vitamine B12 was dit slechts één procent.

Afbeelding: Flickr account TheGiantVermin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020