Excite

Fit en gezond met squash

Om gezond te blijven is het belangrijk om genoeg te bewegen. Squash is een sport die je daarbij kan helpen. Alleen trainen is maar saai en squash kun je gezellig met zijn tweetjes spelen. Veel squash centra bieden bovendien de gelegenheid om na je training aan de bar weer op adem te komen: een beloning waardoor sporten alleen maar leuker wordt.

Hoe wordt squash gespeeld?

Squash is een soort tennis waarbij de spelers staan niet tegenover elkaar staan, maar aan dezelfde kant. De bal wordt via de muur overgespeeld. Het speelveld is maar klein: 6,4 meter bij 9,75 meter. Omdat squash een erg bewegelijke sport is, is die ruimte voldoende om met zijn tweetjes of zelfs met zijn vieren een intense work-out te hebben. Het veldje is omringt door muren en de ingang is vaak een glaswand, waar je als speler met je rug naartoe staat.

Spelregels van squash in het kort

De spelregels van squash verschillen natuurlijk van die van tennis. Het belangrijkste verschil is dat met een servicebeurt meteen goed moet zijn. Een foute service mag dus niet overnieuw. De service moet gespeeld worden met één been in het vooraf bepaalde servicevak rechts of links. Vervolgens moet de bal tussen de middelste lijn (de servicelijn) en de bovenste uitlijn op de achtermuur terecht komen. De bal mag dan direct of via de zijmuur teruggespeeld worden door de andere speler. Voordat er teruggespeeld wordt, mag de bal de grond één keer raken, maar wel achter de dwarslijn. Er moet vervolgens gespeeld worden tussen de bovenste en de onderste lijn op de achterwand. Squash verschilt verder van veel balsporten, omdat de bal geen lijn mag raken op de muur. Wanneer dat wel het geval is krijgt de ander een punt en de service.

Is squash gezond?

Squash is een gezonde sport. Je beweegt veel en verbrandt daardoor veel calorieën. Squash is echter een hele bewegelijke sport, wat ervoor zorgt dat er jaarlijks veel squashblessures ontstaan. Onverwachte bewegingen zijn vaak de oorzaak, maar ook een bal tegen het lichaam of een aanvaring met de racket van je tegenspeler kan voor vervelende blessures zorgen. Let daarom altijd goed op de bal en op je medespeler en blijf ontspannen. Loop je toch een blessure op? Behandel die dan meteen met ijs en zorg bij open wonden dat ze goed worden schoongemaakt. Zo houd je het spelletje leuk en veilig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020