Excite

Sportauto levert geen echtgenote op

Mannen die op zoek zijn naar een geschikte echtgenote doen er goed aan om hun blitse sportauto in de garage te laten staan. Een snelle bolide levert namelijk geen levenspartner op maar hooguit wat losse scharrels, zo blijkt uit een onderzoek onder duizend studenten.

De studie toont aan dat goede bedoelingen van de man op het andere geslacht soms heel anders kunnen overkomen. Zo blijkt het aanschaffen van een dure sportauto op de lange termijn niet het gewenste effect op te leveren .

In het onderzoek werden vrouwen geconfronteerd met een grote groep mannen. De onderzoekers vertelden dat sommige mannen luxe-objecten hadden gekocht en dat andere mannen voor minder dure spullen gingen. De vrouwen moesten vervolgens kiezen met welke mannen ze een keer wat lol wilden maken en welke mannen zij geschikt vonden als levenspartner.

Bijna alle vrouwen vonden de ‘man met sportwagen’ vooral geschikt als ‘flirt’ en niet als potentiële echtgenoot. Maar diezelfde man viel wel in de smaak als over hem werd verteld dat hij minder luxeproducten had gekocht.

"Mensen mogen het idee hebben dat blitse spullen ze aantrekkelijker maakt als partner, maar in werkelijkheid geven mannen zo verkeerde signalen af", zegt onderzoeker Daniel Beal.

Uit het onderzoek blijkt eveneens dat vrouwen geen luxeproducten kopen om de aandacht van mannen te trekken. "Vrouwen besteden natuurlijk ook wel geld aan dure dingen. Maar een romance zorgt er niet voor dat zij, net als de man, opeens veel geld zullen uitgeven aan blitse dingen", weet onderzoeker Jill Sundie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021