Excite

Speelplezier met buitenspeelgoed

Buiten spelen heeft voor kinderen veel voordelen. Ze zitten vaak beter in hun vel. Ook slapen en eten kinderen beter na een hele dag buiten. Daarnaast is het goed voor de ontwikkeling doordat ze proberen hun grenzen te ontdekken: ze willen niet graag voor hun vriendjes onder doen. Er is voor kinderen in grote steden echter soms niet veel plek meer om te spelen. Je kunt daar wat aan doen door speelgoed voor buiten te kopen, zodat ze toch in een tuin kunnen spelen.

Als je een grote tuin hebt, kun je voor je kinderen een speeltoestel voor buiten kopen. Vaak zijn de speeltoestellen voorzien van een kleine toren waar ze in kunnen klimmen en er is meestal ook een glijbaan of een schommel bij. Voor jongere kinderen is dit speelgoed erg leuk en ze kunnen dan ook vriendjes vragen om mee te spelen.

Ander speelgoed voor buiten, waar kinderen zich goed mee kunnen vermaken, zijn trampolines. Een trampoline kun je ook in een tuin neerzetten waar je niet zoveel ruimte hebt. Er zijn al trampolines met een breedte van 1.50 meter. Er zijn ook opblaasbare trampolines te koop. Dat is vooral erg gemakkelijk in een kleine tuin, want je kunt de trampoline makkelijk opbergen. En ze zijn ook nog eens multifunctioneel, want als je de springmat eraf haalt, is het een zwembad. Het nadeel van deze trampoline is dat ze maar 30 kilo kunnen dragen, dus grotere kinderen hebben er minder aan.

Afbeelding: Flickr, Pawel Loj

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021