Excite

De speelgoedwinkels in Nederland anno 2011

De speelgoedwinkels in Nederland sieren al lang het straatbeeld. Maar ook online rukken ze nu flink op. Speelgoedwinkels zitten allang niet meer alleen in het centrum van een stad, maar op het internet zijn ze overal te vinden.

Landelijke ketens

Bart Smit

Bart Smit zal de meest bekende winkel zijn van alle speelgoedwinkels. De winkels zitten al vele jaren in heel veel plaatsen, groot en klein, in Nederland. Op dit moment zitten er 189 winkels in Nederland. Bart Smit bestaat al sinds 1 juni 1967 en begon in Volendam. Eerst verkochten ze ook huishoudelijke artikelen en aardewerk, maar inmiddels is dit al jaren niet meer aan de orde. De naam komt van de oprichter van de winkels.

Tegenwoordig hebben ze niet meer alleen gewone winkels, maar ook een webwinkel waar je hetzelfde speelgoed kunt kopen vanuit je luie stoel. Bart Smit heeft een heleboel speelgoed in de winkel liggen voor allerlei leeftijden. Daarnaast hebben ze ook games en spelcomputers.

Intertoys

Ook Intertoys is een redelijke bekende speelgoedwinkel. Ook deze winkel startte in 1976 met drie filialen. Om precies te zijn op 25 juni. Vandaag de dag bestaat de keten uit 261 winkels die verspreid zijn over het hele land.

Ook Intertoys heeft zijn eigen webshop waar ze hetzelfde assortiment verkopen als in de winkel. Intertoys verkoopt eigenlijk hetzelfde als Bart Smit in de winkels. Er zit weinig verschil tussen het assortiment, al kun je natuurlijk weleens hebben dat Intertoys het wel heeft en Bart Smit niet.

Online ketens

Online bestellen is tegenwoordig heel normaal. Ook bij speelgoed is het normaal. Het kan prettig zijn om online te bestellen. Intertoys en Bart Smit zijn echter niet de enige winkels op het internet.

Lobbes.nl

Lobbes.nl zegt zelf al meer dan 20 jaar spullen te leveren aan scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bedrijven. Ook steeds meer particulieren weten Lobbes te vinden. Lobbes verkoopt allerlei soorten speelgoed, net als de meeste speelgoedwinkels. Ze verkopen buitenspeelgoed, Playmais, maar ook dingen als de Barbiepop van Mattel. Bestellen is eenvoudig en de verzendkosten bedragen voor bestellingen tot 50 euro 4,95 euro en voor bestellingen boven de 50 euro zijn de verzendkosten 3,95 euro.

Speelgoedstunter.nl

De speelgoedstunter.nl bestaat al een aantal jaar. Eerder hadden ze echter geen webshop en boden ze hun spullen aan via uwdiscounter.nl. Het is een webshop met veel speelgoed van bekende merken als Playmobil en LEGO. De verzendkosten zijn altijd 3,95 euro en het bestellen kan uiteraard heel eenvoudig via de website.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021