Excite

Speelgoedhuisjes voor buiten: van plastic, hout of karton

Speelgoedhuisjes voor buiten zijn er van verschillende materialen, maten en varianten. In dit artikel huisjes van plastic, hout en karton.

Huisjes van plastic

De meest geziene huisjes in de speelgoedwinkel zijn de huisjes van vrolijk gekleurd plastic. Dit plastic is vaak lekker hard en kan tegen een stootje. Ook is plastic gemakkelijk schoon te maken en het is vaak ook gemakkelijk tweedehands te verkopen. Kinderen vinden dit soort huisjes vaak prachtig, want de meeste kinderen zijn dol op kleurtjes en leuke vormen. Maar niet elke ouder is blij met felgekleurd plastic in zijn tuin. Sommige mensen hebben liever een huisje van bijvoorbeeld hout.

Huisjes van hout

Huisjes van hout staan vaak veel natuurlijker in de tuin, maar ze zijn ook bewerkelijker. Hout kan immers rotten, nat worden en soms is het lastig schoon te maken. Het voordeel van een houtje huisje is wel dat je het redelijk eenvoudig zelf kunt maken. Dan heb je 6 planken nodig voor de 4 wanden en 2 voor het dak. Ook is een waterafstotende lak absoluut noodzakelijk. Wanneer je een huisje niet zelf maakt, zijn ze vaak veel moeilijker te vinden. Je kunt zo'n huisje natuurlijk ook laten maken door een vakman.

Huisjes van karton

Een huisje van karton maak je zelf. Dit doe je met een grote doos waar het kind, of de kinderen, inpassen. Voor het dak heb je nog twee schuine stukken karton nodig. De raampjes kun je er prima uitknippen of uitsnijden met een stanleymes. Laat het uitsnijden altijd door een volwassene doen. Wanneer dit gedaan is, kan het versieren beginnen. Een huisje van karton houdt natuurlijk niet lang en zal een regenbui niet overleven, tenzij het binnen gezet wordt. Het is echter wel leuk om een middag mee te vullen. Lekker knutselen aan je eigen huis.

Waar je dus ook naar op zoek bent, iets blijvends of iets creatiefs om zelf te knutselen: speelgoedhuisjes voor buiten zijn er in alle soorten en maten!

speelgoedhuisjes voor buiten

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020