Excite

Leuk speelgoed voor kinderen om mee te bouwen

Speelgoed voor kinderen is er in vele soorten en maten. Leuk speelgoed voor kinderen is speelgoed om dingen mee te bouwen.

LEGO

Velen van ons zijn opgegroeid met LEGO. En nog altijd spelen veel kinderen er mee. Zowel jongens als meisjes vinden het geweldig om met de LEGO-blokjes te bouwen. In de loop der jaren is er heel veel LEGO bijgekomen. Bijvoorbeeld Belville, LEGO speciaal voor meisjes.

De LEGO-blokjes ontstonden in 1916 in de werkplaats van de Deen Ole Kirk Christiansen. De blokjes waren toen nog niet van plastic, maar van hout. In 1949 begonnen de eerste blokjes van plastic te komen.

Naast dat je heel goed kunt bouwen met LEGO, kun je ook het pretpark LEGO-land bezoeken. Hier kun je bouwen, maar ook de bouwwerken van anderen bewonderen en alles over LEGO te weten komen.

Houten blokken

Vooral kleinere kinderen spelen graag met houten blokken. Met houten blokken kan je kind ook prima bouwen wanneer het al wat ouder is. Blokken zijn er in vele soorten en maten en er kunnen hele dorpen mee worden gebouwd. Toch gaan kinderen zodra ze ouder zijn en willen bouwen, meestal over op LEGO.

K'NEX

K'NEX is een speelgoed dat bestaat uit plastic stokjes van verschillende lengtes en koppelstukken waar meerdere van deze stukjes aan vastgeklikt kunnen worden. Met K'NEX kun je bijvoorbeeld een reuzenrad bouwen.

In 1989 is het bedacht door Joel Glickman nadat hij met een paar rietjes een bouwwerk probeerde te maken. Deze man richtte de K'NEX Industries Inc. op om het speelgoed te gaan produceren. Het lijkt een beetje op LEGO, maar het is waarschijnlijk veel minder bekend als LEGO of Meccano.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021