Excite

Speelgoed voor buiten: wat wel en wat niet?

Kinderen spelen graag, zowel binnen als buiten. Helaas is veel speelgoed niet geschikt om buiten te gebruiken en gaat het kapot of kunnen de kinderen er alleen binnen mee spelen. Als je goed speelgoed voor buiten wilt, dan moet je hier specifiek naar zoeken, anders is de kans groot dat je het moet doen met mindere kwaliteit.

Voor je echter überhaupt begint over kwaliteit, is het handig om te kijken welk speelgoed voor buiten je precies wilt hebben. Voor jongens zijn vooral sportieve dingen erg leuk: verschillende balspellen, maar ook ‘snel’ speelgoed, zoals auto’s, karren, tractors, enzovoorts. Jongens vinden het meestal leuk om met anderen te spelen, dus spellen die je met meerdere mensen kunt spelen doen het altijd goed.

Meisjes houden het graag iets rustiger en genieten bijvoorbeeld erg van bijvoorbeeld een trampoline of poppen. Poppen zijn iets minder geschikt om buiten te spelen, maar meisjes zijn meestal wat voorzichtiger met hun spulletjes, waardoor je ze ook buiten best een plezier met meisjesspeelgoed kan doen. Ook meisjes vinden het leuk om samen spelletjes te doen. Wat dacht je van het ouderwetse – maar nooit saaie – elastieken? Of touwtje springen met een enorm springtouw? Het is makkelijk te leren, dus je hebt het zo onder de knie. Bovendien is het nog leuk ook en zul je waarschijnlijk de neiging om mee te doen moeten onderdrukken!

Afbeelding: Flickr account Valerie Everett

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021