Excite

Speelgoed voor buiten

Nog eventjes en de lente breekt aan: tijd om buiten te spelen! Veel kinderen vinden het heerlijk om buiten te ravotten met hun vriendjes en vriendinnetjes, maar daar hoort natuurlijk wel speelgoed bij dat geschikt is voor buiten, en wel tegen een stootje kan.

Voor de kleintjes zijn trapfietsjes en trapautootjes erg leuk. Daarmee kunnen ze zich gemakkelijk door de hele tuin bewegen, en oefenen ze tegelijk hun motoriek. Let er wel op dat ze niet per ongeluk de weg op kunnen rijden.

Jongetjes zijn meestal dol op balspellen. Met een voetbal of een basketbal kunnen ze zich urenlang vermaken. Maak het spelen extra leuk door een minidoel in de tuin neer te zetten, of door een basket aan de muur te bevestigen.

Vooral meisjes vinden het erg leuk om te touwtjespringen. Een springtouw koop je al voor een paar euro bij de speelgoedzaak. Een kleine aankoop, die echter garant staat voor vele uren speelplezier. Woon je in een buurt met veel kinderen? Schaf dan een extra lang springtouw aan. Daarmee kunnen meerdere kinderen tegelijk springen.

Als je een grote tuin hebt, kun je ook voor wat groter speelgoed kiezen. Een schommel, een wip, een glijbaan: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dergelijk speelgoed is meestal behoorlijk prijzig, maar het voordeel ervan is dat het ook jarenlang mee gaat. Er zijn ook speeltoestellen te koop die je kunt uitbreiden,naarmate je kinderen ouder worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker terren in Virginia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020