Excite

Speelgoed voor een meisje

Er zijn dingen waar een meisje niet gauw mee zal spelen, zoals speelgoedauto's. Maar wat is nu wel echt speelgoed voor een meisje?

Barbies en poppen

Poppen zijn al heel oud. Meisjes spelen er al heel lang mee. Ze doen alsof de pop hun kind is en doen alles wat een echte moeder ook zou doen bij een baby zoals voeden en de luier verschonen.

Poppen zijn er in alle soorten en maten. Van de lappenpop tot Baby Born. Waren er vroeger alleen maar blanke meisjesbaby's, tegenwoordig zijn er ook jongensbaby's en baby's met een andere huidskleur.

Barbies bestaan nu ongeveer 50 jaar. Met Barbies wordt vaak een verhaal verteld waarin kinderen hun ei kwijt kunnen. Ze worden er creatiever van en kunnen hun verhaaltjes kwijt.

Springtouw

Vaak spelen meisjes met een springtouw. Vaak wordt er een liedje bij gezongen als in "In spin, de bocht gaat in. Uit spuit, de bocht gaat uit." Ook springtouwen bestaan al heel lang en touwtje springen wordt al tientallen jaren gedaan door meisjes op allerlei plekken. Het kan gewoon op straat, maar ook op het schoolplein in de pauzes of na schooltijd.

Knutselen

Knutselen doen ook veel meisjes. Wanneer er kleur in zit - en dan vooral roze - dan is het voor veel meisjes al gauw goed. Je hebt een heleboel verschillende soorten knutselpakketten bij de speelgoedwinkel. Voor kinderen in het algemeen, maar ook speciaal voor meisjes. Zoals bijvoorbeeld het maken van sieraden of het maken van vriendschapsbandjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021