Excite

Allerlei soorten speelgoed voor kinderen

Kinderen hebben een hoop speelgoed tegenwoordig. Vaak maakt het niet eens heel veel uit of een kind een jongen of een meisje is. Al zullen jongens niet gauw met poppen gaan spelen en meisjes niet met auto's. Maar er is speelgoed dat voor zowel jongens als meisjes kan. Speelgoed voor alle kinderen. Hieronder een aantal voorbeelden.

De aloude bal

Het spelen met een bal is natuurlijk al heel oud. Dat deden ze heel lang geleden al toen er weinig ander speelgoed was. Toen werd er al gespeeld met een bal. Met een bal kun je natuurlijk voetballen, maar je kunt ook overgooien of één iemand laten proberen om de bal af te pakken. Dan moet je wel minstens met z'n drieën zijn. Een bal kan zowel binnen als buiten, al zal een bal eerder buiten worden gebruikt, uit angst dat hij binnen tegen iets aan komt zoals een mooie vaas.

Trampoline

Een trampoline is vooral iets voor buiten. Een trampoline is een strak gespannen vel waarop je capriolen uit kunt halen. Zo kun je er salto's op doen. Het is goed voor kinderen, omdat ze door het springen beweging krijgen. Een trampoline is niet goedkoop, zeker niet de grote versies, maar is zeker de investering waard.

Playmais

Playmais is iets relatief nieuws. Het zijn 'bouwblokjes' gemaakt van natuurlijk materiaal, namelijk van maïs. Ze hebben wel wat weg van beschermingsmateriaal wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe tv koopt. Met Playmais kunnen kinderen lekker creatief bezig zijn en van alles bouwen. Je koopt het speelgoed in emmers, vaak met meer dan 500 stukjes waar ook een speciaal mesje in zit om het te snijden en een boekje met uitleg en voorbeelden. Je plakt de stukjes met water aan elkaar en kunt zo allerlei beesten maken. Kinderen kunnen hun verbeelding laten werken en bijvoorbeeld ook fantasiefiguren maken. Het stimuleert hun fantasie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020