Excite

Het speelgoed van jongens

Jongens zijn vaak wildebrassen en spelen heel anders met elkaar dan meisjes. Ook hebben ze vaak ander speelgoed, die jongens. In dit artikel een aantal jongensachtig speelgoed. Natuurlijk gaat dit niet op voor elke jongen en ook niet voor elk meisje. Dit is gewoon het speelgoed dat gemaakt wordt voor jongens.

Speelgoedauto's

Vanaf kleins af aan spelen de meeste jongens met auto's. Dit kunnen allerlei soorten auto's zijn. Bijvoorbeeld tractoren, maar vooral ook racewagens zijn erg geliefd.

Fantasiefiguren

Jongens houden ervan om hun fantasie te gebruiken en te spelen met poppen of figuren uit vervlogen tijden. Poppen van draken, dinosaurussen in elkaar zetten met een bouwpakket. Natuurlijk zijn ook ridders erg geliefd.

Lego

Lego is waarschijnlijk een van de bekendste soorten speelgoed voor jongens. Met Lego kunnen ze uren bouwen, vooral als ze speciale pakketten hebben. Ook kunnen er van Lego auto's gebouwd worden. Ook de ridders kunnen terug komen in bouwpakketten met daar een kasteel in.

Voetbal

Voetballen is erg populair onder jongens onderling. Dit wordt voornamelijk op straat gedaan en dan gelden ook de regels van de straat.

Spelcomputers en spellen op de pc

Spelcomputers zijn heel lang populair. Tegenwoordig is er genoeg keuze in spelcomputers. Je hebt de XboX, de Wii, Playstation, maar ook de Nintendo DS en de varianten daarop. Voor de spelcomputers van tegenwoordig zijn allerlei spellen te koop, maar ook allemaal extra attributen. Voor de Wii kun je een speciaal racestuur kopen, omdat dat nodig is voor bepaalde games. Ook gamen op de computer wordt vooral door jongens gedaan. Wat ze spelen, ligt aan de leeftijd en aan de interesses.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020