Excite

Het leukste speelgoed voor in de tuin

Speeltoestellen

Als je een grote tuin hebt, is een speeltoestel een erg leuk en duurzaam speelgoed voor in de tuin. Je kind kan klimmen, klauteren, schommelen en glijden en dat allemaal in de eigen achtertuin. En of dat nog niet genoeg is, hebben veel speeltoestellen ook nog een huisje waar je kind heerlijk kan spelen en zijn 'eigen ruimte' kan creëren. Wanneer je zo'n speeltoestel voor je kind koopt, zul je kunnen kiezen uit verschillende materialen. Zo zijn er speeltoestellen die van plastic worden gemaakt. Positief is dat kleine kinderen zich niet zo gauw kunnen bezeren aan deze toestellen. Een nadeel is dat ze niet zoveel gewicht kunnen dragen en kleiner zijn. Als je een speeltoestel koopt dat van hout gemaakt is, heeft je kind er ook nog wat aan als hij of zij groter is.

Trampoline

Ander leuk speelgoed waarmee je kind zich in de tuin zeker zal vermaken is een trampoline. Dit is zowel geschikt voor in grote als in kleine tuinen. De kleinste trampolines zijn multifunctioneel. Omdat deze opblaasbaar zijn, kun je ze ook als zwembad en/of zandbak gebruiken. De doorsnede van deze trampolines is doorgaans 1,50 meter. Een nadeel is wel dat ze maar een gewicht tot dertig kilo kunnen dragen. Een gewone trampoline is ook in kleine maten verkrijgbaar en deze kunnen doorgaans meer gewicht dragen dan een opblaasbare trampoline. Een trampoline van 1 meter doorsnee heeft een adviesgewicht tot zeventig kilo. Vaak zijn deze trampolines inklapbaar, zodat je ze makkelijk kunt opbergen.

Waterpistolen

Met warm weer en als er vriendjes komen spelen, kunnen je kinderen zich prima vermaken met waterpistolen. De grote Super Soakers zijn nog altijd populair. De beste waterpistolen, net als de Super Soakers, hebben een groot waterreservoir zodat je kind niet steeds naar de kraan hoeft om het waterpistool bij te vullen. Als je kind met waterpistolen gaat spelen, zorg dan wel dat je geen wasgoed buiten hebt hangen dat nat kan worden. En heb je een kleine tuin? Neem dan geen waterpistolen met een krachtige straal, dan zouden de kinderen elkaar kunnen bezeren door de harde stralen.

Stelten

Oud-Hollands speelgoed doet het ook nog altijd goed bij de kinderen. Met knikkers kunnen kinderen zich nog uren vermaken, maar ook de stelten komen weer terug. Als je kind in de tuin met stelten gaat spelen, is het handig als er een muur is waartegen je kind zich kan afzetten. En is je kind nog niet zo bedreven in steltlopen? Dan kun je hem helpen door de stelten vast te houden. Voor de ervaren steltlopers kun je stelten kopen waar de voetsteunen net wat hoger zitten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021