Excite

Speciaal speelgoed voor gehandicapten?

Speelgoed voor gehandicapten: wat houdt dat precies in? In principe is speelgoed voor gehandicapten niet veel anders dan 'gewoon' speelgoed. Toch zijn er wat fabrikanten die gespecialiseerd speelgoed maken. Vaak wordt er extra gelet op de veiligheid, zodat men zich niet kan bezeren. Bovendien dient het speelgoed bij de belevingswereld van de gehandicapte aan te sluiten. Welk speelgoed zoal wordt gemaakt voor gehandicapten, lees je hieronder.

Schommelstoel

De schommelstoel voor tieners is een voorbeeld van speciaal speelgoed. Deze stoel is gemaakt van polyethyleen, een sterk en toch zacht kunststof. De schommelstoel is voorzien van een veiligheidsharnas met insteekgespen, zodat de tiener er niet uit kan vallen. Het harnas kan versteld worden. In de hoogte en in de hellingshoek van de stoel.

Gel tegels

Gel tegels zijn geen echte tegels, maar vierkanten die gevuld zijn met gel. De tegels komen in een set van vijf en zijn van verschillende grootte. De gel spuit rond onder je vingers en geeft een fijn gevoel. De tegels zijn voor elke leeftijd en vooral veel kinderen vinden deze tegels erg prettig om mee te spelen.

Bal met geluid

Een bal is leuk speelgoed. Niet alleen voor kinderen zonder beperking, maar ook zeker met een beperking. Helemaal wanneer de bal  verschillende geluidjes maakt. Behalve dat het leuk is, helpt het ook nog eens de concentratie op het spelen te verhogen. Er staan letters op de bal en elke letter die wordt aangeraakt heeft zijn eigen geluid. De bal is gemaakt van lappen en dus lekker zacht.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021