Excite

Het leukste speelgoed voor buiten

Speelgoed voor buiten is er in allerlei soorten en maten. Je hebt actieve dingen als klimrekken of tafeltennis, maar bijvoorbeeld ook dingen als glijbanen of schommels.

Tafeltennistafel

Op een tafeltennistafel kan getafeltennist worden. Tafeltennis lijkt heel veel op gewoon tennis en wordt soms ook wel pingpong genoemd. Het spel wordt gespeeld op een tafel en met twee batjes. Het doel is om de bal met een batje over het net te slaan op de tafelhelft van de tegenstander. Dit moet zo gedaan worden dat de tegenstander niet terug kan slaan.

Klimrek

Wanneer er geen vriendjes in de buurt zijn om mee te spelen, dan is er altijd nog het klimrek. Er bestaan heel veel soorten klimrekken. Het is gebruikelijk dat het rek driedimensionaal van opzet is. Ook kunnen de klimrekken van allerlei soorten materiaal gemaakt worden. Aluminium is sterk, maar kan 's winters erg koud zijn en zomers te warm. Soms wordt er ook hout gebruikt, maar hout kan splinters achterlaten. Ook zijn kunststof en touw opties voor een klimrek. Zo'n rek van touw loopt naar de top taps toe. Dit wordt dan een 'spin' genoemd. Kunststof kan gekleurd worden en de hardheid kan per klimrek worden bepaald. Wat belangrijk is, is dat de klimrekken volgens Europese richtlijnen gemaakt worden. Zo mogen er geen scherpen punten of uiteinden zitten.

Schommel

Een schommel is een speeltoestel en bestaat uit een hangende zitplank met aan beide kanten een touw of ijzer. Soms zitten schommels ook aan een klimrek vast. Er moet op een bepaalde manier begonnen worden om de schommel vooruit te krijgen. Kleine kinderen hebben soms moeite met beginnen. Dan kan een duwtje van iemand helpen. Schommelen is iets dat door een kind alleen gedaan worden.

Skelter

De skelter is een voertuig op vier wielen dat door kinderen wordt gebruikt. De skelter komt in beweging doordat er een trapmechanisme op zit net als bij een fiets. Aan de skelter kan ook een aanhanger worden aangehangen waardoor er vracht kan worden vervoerd. De skelter is iets typisch Nederlands. Het is ooit bedacht op de Veluwe om toeristen te vermaken en om zich gemakkelijk te kunnen voortbewegen.

Trampoline

Een trampoline zal bij kinderen vooral bekend zijn vanuit de gymzaal waar eigenlijk in elke zaal wel een van is. Er kunnen bijvoorbeeld salto's worden gemaakt op de trampoline. Voor in de tuin zijn er verschillende maten van de trampoline en het is afhankelijk van de ruimte hoe groot de trampoline kan zijn. De veren moeten in elk geval regelmatig gesmeerd worden, zodat het ding niet al teveel gaat kraken. Dit kan vervelend zijn voor de omgeving.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020