Excite

Hoe maak je van speeddating een succes?

Er zijn allerlei manieren om als vrijgezel een partner te vinden. Bij speeddating heb je allemaal korte dates met verschillende mensen. Deze dates duren ongeveer vijf minuten en in deze korte tijd moet je beoordelen of je iemand beter wilt leren kennen of niet. Vind jij iemand leuk en wil diegene jou ook beter leren kennen? Dan krijgen jullie elkaars gegevens. Maar is het gevoel niet wederzijds, dan komt er geen vervolg. Het is dus belangrijk dat je zoveel mogelijk indruk maakt!

Je voorbereiden op speeddating

Bij speeddating draait het voornamelijk om de eerste klik. Die is er of die is er niet. In vijf minuten kun je elkaar niet goed leren kennen, maar je kunt wel een inschatting maken of het wat kan worden. Je weet nooit wat het speeddaten gaat brengen, maar je kunt je wel voorbereiden. Denk bijvoorbeeld na over vragen en onderwerpen waar je het over kunt hebben. Het is namelijk een afknapper als je elkaar niks te vertellen hebt. Het is juist een pluspunt als je iets gemeenschappelijks kunt ontdekken. Onderwerpen waar je het over kunt hebben zijn bijvoorbeeld werk, hobby's, sport, reizen en vrijetijdsbesteding. Andere onderwerpen die vaak veel over de ander zeggen zijn favoriete tv-programma's en muziek. Praat over jezelf, maar het is net zo belangrijk om naar de ander te luisteren!

De eerste indruk bij speeddating: je uiterlijk

Het uiterlijk speelt een grote rol bij speeddating. Iemand die je niet aantrekkelijk vindt, zul je waarschijnlijk geen tweede kans geven. Het is belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te presenteren, maar blijf wel dicht bij jezelf. Het belangrijkst is een verzorgd uiterlijk. Probeer je goede punten te benadrukken en je minder mooie kanten te verbergen. Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Trek geen kleding aan waar je je eigenlijk ongemakkelijk in voelt! Ook belangrijk: overdrijf niet met make-up en luchtjes.

Tijdens het speeddaten

Speeddating is hartstikke spannend, maar probeer wel zo normaal en rustig mogelijk te doen. Probeer niet te hard te praten of te lachen. Ga ook niet om je heen zitten kijken naar de andere koppels, maar houd je aandacht bij je date! Schrijf de ander niet gelijk af, als zijn of haar uiterlijk je niet aanspreekt. Probeer het beste van die paar minuten te maken!

Na het speeddaten

Na het speeddaten kun je aangeven in wie je interesse hebt. Heb je een match? Dan krijgen jullie elkaars gegevens en kun je een tweede date maken. Wees niet teleurgesteld als er geen match is. Er lopen nog genoeg andere leuke singles rond. Is speeddating niet jouw ding? Kijk dan naar andere mogelijkheden zoals datingsites en singlesfeesten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020