Excite

Spannend: Stephen King

Stephen King heeft niet alleen oneindig veel boeken geschreven, hij heeft ook geacteerd. Toen zijn boeken werden verfilmd, speelde hij in diverse films een kleine rol. Zo was hij een pizzabezorger in de miniserie Rose Red uit 2002. In Creepshow 2 was hij een vrachtwagenchauffeur en in Sleepwalkers, uit 1992, speelde hij een medewerker van een begraafplaats.

Toch hield King zich voornamelijk bezig met schrijven. Behalve complete romans schrijft hij ook verhalenbundels, zoals de uit 1978 gepubliceerde bundel Satanskinderen (oorspronkelijke titel: Nightshift). Diverse verhalen uit deze bundel zijn verfilmd, zoals De Satanskinderen (Children of de Corn). Van deze film werden uiteindelijk zes vervolgen gemaakt en er volgde een tv-film.

Wat recentelijker, in 2008, bracht King de bundel ‘Na zonsondergang’ uit (Just after Sunset). Alhoewel er in 2002 geruchten gingen dat Stephen King zou stoppen met schrijven, bleek dat hij vooral wat rustiger aan deed. Dit blijkt uit het feit dat er sinds 2002 meer dan tien publicaties van zijn hand verschenen, waaronder deel vier, vijf en zes van De Tonkere Toren (The Dark Tower).

Misschien zeggen bovenstaande titels je nog niet zo veel. Toch kent iedereen wel een film of boek van Stephen King. Zo werd de film ‘IT’ wereldberoemd en veel kinderen (en inmiddels volwassenen) zijn door die film heel anders tegen clowns aan gaan kijken. Ook The Shining is gebaseerd op één van de boeken van King.

Stephen King heeft, kortom, een oeuvre en reputatie om u tegen te zeggen. De volgende keer dat je heerlijk wil griezelen denk je dus aan Stephen King en kun je zijn boeken, films en verhalenbundels weer een keer uit de kast trekken. Spanning gegarandeerd!

Afbeelding: Flickr, Dominic's pics

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021