Excite

Snel afvallen: kan dat wel?

Snel afvallen

Heel veel dieetvormen beloven dat je snel kunt afvallen als je het dieet volgt. Soms worden er meerdere kilo's per week aangegeven en soms hoef je er bijna niets voor te doen. Iedereen met een een maatje meer droomt natuurlijk van deze dieetmethode. Maar is snel afvallen wel zo verstandig en val je werkelijk veel af?

Vocht verliezen

Mensen die snel afvallen verliezen meestal geen vet, maar vocht. Hierdoor lijkt het dus alsof de kilo's eraf vliegen, maar vaak is dit van tijdelijke aard.

Ongezond

Snel afvallen is vaak erg ongezond voor het lichaam. De meeste diëten waarmee je snel afvalt kunnen worden gezien als crashdieet. Dit betekent dat je te weinig calorieën en te weinig belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Je hebt echt al je vitaminen en mineralen nodig en bij de meeste crashdiëten krijg je deze onvoldoende binnen.

Hoe kan het dan wel?

Helaas, om echt goed af te vallen zul je er veel tijd aan moeten besteden. Je bent vaak ook niet in een paar weken aangekomen, dus je zult ook niet in een paar weken afvallen. De beste manier is om gezond te eten. Eet niet te weinig, maar eet genoeg en kies hierbij voor maaltijden met veel groente en minder vet. Vet mag best, want ook dit heb je nodig, maar beperk het. Pas ook op met snoep, chips en limonade. Alleen als je dit al mindert, kun je afvallen. Veel bewegen is ook van groot belang. Dit doe je minstens een half uur per dag, maar meer is natuurlijk altijd beter. Overdrijf hier ook niet mee en geef je lichaam de kans om aan sporten te wennen. Let op: zelfs een half uur wandelen per dag kan al worden gezien als beweging. Je hoeft dus helemaal niet fanatiek te sporten om af te kunnen vallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020