Excite

Smartphones lijken funest voor seksleven

  • © Getty Images
Veel mensen kunnen praktisch niet meer zonder hun smartphone en dat heeft verschillende gevolgen. Zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Durham University dat veel mensen zo opgaan in hun telefoon of in andere gadgets, dat hun seksleven eronder lijdt. Maar liefst veertig procent van de ondervraagde mensen gaf aan voor seks te hebben bedankt om bezig te kunnen gaan met gadgets zoals een smartphone.

Daarnaast geeft een derde zelfs aan dat ze wel eens de telefoon hebben opgenomen op het moment dat ze seks hadden. Ook geven veel respondenten toe dat ze het romantische deel van hun relatie vaak maar zo snel mogelijk voorbij laten gaan, zodat ze weer verder kunnen gaan met het lezen en beantwoorden van berichten.

Volgens onderzoeker Dr. Mark McCormack, die diepgaande interviews uitvoerde onder vijftien stellen, is het meenemen van telefoons en laptops naar de slaapkamer zo gevaarlijk, dat het echt een ernstige impact kan hebben op relaties. Zijn onderzoek liet bovendien zien dat meer dan een kwart van de koppels zichzelf gefilmd had terwijl ze seks hadden en dat veertig procent sexy foto's naar elkaar had gestuurd.

Expert Susie Lee, één van de mensen achter de dating app Siren, waarschuwde mensen naar aanleiding van het onderzoek en gaf aan dat technologie nooit volledig de interactie tussen mensen kan vervangen en dat het mooi is om deze te gebruiken om bijvoorbeeld nieuwe mensen te ontmoeten, maar dat mensen wel moeten leren om zich op elkaar te richten in de slaapkamer en niet op de smartphone of tablet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021