Excite

Slank en fit met een hometrainer

Wil je een paar kilootjes kwijt of weer wat strakker in je vel zitten, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Dan is een hometrainer ideaal voor jou. Een hometrainer is een relatief betaalbaar fitnessapparaat dat gemakkelijk te gebruiken is. Zo kun je je conditie en je gewicht op peil houden, zonder dat je er de deur voor uit hoeft.

Als je van plan bent om een hometrainer aan te schaffen, dan zijn er enkele punten waar je op moet letten. Ten eerste kun je naar de garantieperiode kijken, die de fabrikant je biedt. De meeste goede hometrainers zijn namelijk te herkennen aan een lange garantieperiode. Bij sommige hometrainers heb je tot wel 20 jaar garantie, maar het zou nooit minder mogen zijn dan een jaar.

Vraag aan de verkoper vervolgens naar het gewicht van de hometrainer en het vliegwiel. Voor een zware hometrainer is veel ijzer gebruikt, en dat betekent dat het apparaat van een goede kwaliteit is. Wiebelt de hometrainer? Dan kun je beter even verder kijken. Ook het remsysteem van de hometrainer is van belang.

Laat je goed informeren, en probeer verschillende apparaten uit. Dan merk je al gauw wat voor jou het prettigste aanvoelt. Je kunt vervolgens zelf bepalen wat je het belangrijkst vindt: de prijs of de kwaliteit. Zorg ervoor dat je een zo goed mogelijke afweging maakt, door de onderlinge verschillen eens op een rijtje te zetten. En dan: trainen maar!

Afbeelding: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021