Excite

Site voor vreemdgaan mag

De site voor vreemdgaan Second Love mag reclame blijven maken. De SGP jongeren hadden bezwaar gemaakt bij de Stichting Reclame Code tegen de datingsite, maar kregen vrijdag te horen dat de site en de reclame gewoon blijft bestaan. De Stichting neemt de klacht van de SGP’ers niet in behandeling. Second Love is een datingsite speciaal voor getrouwde mensen op zoek naar een affaire.

Reclame voor datingsite

De Stichting had al voor de klacht van de SGP-jongeren besloten dat Second Love gewoon reclame mag maken voor hun datingsite. Het is namelijk niet in strijd met het Burgerlijk Wetboek om vreemd te gaan. Ook Kamervragen die de SGP stelde over Second Love kregen maar weinig aandacht van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). Volgens hem behoren relaties tot het privédomein en mogen mensen zelf bepalen hoe ze die invullen.

Jammer

De SGP-jongeren vinden het jammer dat hun klacht niet in behandeling wordt genomen. Martin de Jong, voorzitter van de SGP-jongeren vertelt: “Wanneer zelfs het stoken in goede huwelijken niet meer in strijd is met de goede smaak en het fatsoen, wat dan nog wel?” Volgens de Jong is er genoeg steun onder de Nederlanders om Second Love te verbieden:

“We hebben veel steunbetuigingen ontvangen, ook van mensen die zeiden het doorgaans totaal niet met SGP-jongeren eens te zijn. Ook uit polls op internet blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders deze reclame veel te ver vindt gaan. Het zou mooi zijn als er in de maatschappij nu een tegenbeweging ontstaat. Wat ons betreft is het laatste woord hier nog niet over gezegd.”

Laatste woord

Second Love reageerde kort op de commotie, en lijkt het laatste woord zelf te hebben. De site voelt zich “gesterkt” dat zowel staatssecretaris Martin van Rijn als de Reclame Code Commissie de mening van Second Love ondersteunt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021