Excite

Singles gaan eerder dood

Het aantal singles blijft toenemen. Mensen blijven tot op steeds latere leeftijd vrijgezel. Daar is natuurlijk niets mis mee; een relatie past niet in ieders drukke leven. Toch is het voor singles misschien niet onverstandig om energie te blijven steken in een liefdesleven. Uit verschillend onderzoek is namelijk gebleken dat singles eerder dood gaan dan mensen in een relatie.

Single mannen risicogedrag

Verschillend onderzoek heeft al aangetoond dat mannen zonder echtgenote eerder het lootje leggen. Dat ligt puur aan de aard van de man, weet onderzoeker René Kropman. Mannen kunnen namelijk niet goed voor zichzelf zorgen. Ze houden van nature van ‘risicovoller’ gedrag. Ze roken meer en eten ongezonder. “Vooral oudere mannen in sociaal lagere klassen en zonder vrouw zijn een stuk ongezonder.” Volgens Kropman overlijden ook meer mannen op jongere leeftijd door verkeersongevallen. Een vaste relatie of een huwelijk kan dit risicovolle gedrag inperken, weet Kropman. “Een vrouw kan een positief effect hebben op haar man.” Kropman raadt alleenstaande mannen dan ook aan om snel aan de vrouw te gaan als ze graag een lang leven willen leven.

Single vrouwen hartklachten

Uit recent onderzoek blijkt nu dat vrouwen ook een langer leven tegemoet gaan met een partner aan hun zijde. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het European Journal of Preventive Cardiology. Wetenschappers bestudeerden een register met gegevens van 15.330 hartinfarcten en gevallen van pijn in de borst in Finland, in de periode 1993 tot 2002. Zij vonden dat vooral getrouwde mensen van middelbare leeftijd de hartklachten veel vaker overleven dan vrijgezelle leeftijdsgenoten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021