Excite

Houd je van gezelligheid en sportiviteit? Doe mee met een singelloop!

Een van de leukste hardloopevenementen in Nederland is een singelloop. Jaarlijkse zijn er diverse mogelijkheden om aan zo'n hardloopparcours deel te nemen. De evenementen vinden voornamelijk in steden plaats, want zoals de naam het al zeg, bij een singelloop loop je voor een groot deel van het parcours langs een singel.

Een singelloop in Nederland

Als je eens lekker sportief wilt zijn en een andere stad of dorp wilt leren kennen, dan is een singelloop een mooie gelegenheid. Zo kun je jaarlijks in diverse plaatsen meedoen aan een dergelijke hardloopwedstrijd. Hoewel het overgrote deel van het deelnemersveld uit recreanten bestaat, zijn er ook internationale professionele hardlopers die speciaal naar Nederland reizen om mee te doen aan een singelloop. Elke singelloop heeft zijn eigen karakter, dat is misschien ook wel de reden dat ze zo populair zijn. Als je mee wilt doen aan een dergelijk evenement, zijn hier enkele suggesties:

Een bekende singelloop is bijvoorbeeld die in Utrecht. Deze 10 kilometer lange tocht gaat door het historische centrum van de stad. De singelloop zelf kent ook een lange geschiedenis, want de eerste keer dat dit evenement werd georganiseerd was in 1925. Toen deden er enkele tientallen deelnemers mee. Dit jaar waren het er duizenden, waaronder enkele toplopers.

In Enschede werd er al in 1923 langs de singels hardgelopen. Na 1948 stopte deze traditie tijdelijk om in 1998 weer verder te gaan. Behalve de keuze uit verschillende afstanden is er o.a. ook een KidsRun en een Bedrijvenloop.

Nog een populaire singelloop is die in Gouda. Omdat dit hardloopevenement 's avonds wordt gehouden, is het uitgegroeid tot de grootste avondloop van Nederland.

Hoe doe je mee met een singelloop?

Als je mee wilt lopen met een singelloop moet je je eerst inschrijven. Het is daarbij belangrijk dat je er op tijd bij bent. De evenementen zijn namelijk erg populair, dus een inschrijving kan snel vol zijn. Wil je weten waar en wanneer er een singelloop wordt gehouden? Dan kun kijken bij dutchrunners.nl en hardloopkalender.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021