Excite

Seks is niet langer sexy

In Sex and the City 2 werd pijnlijk duidelijk dat seks niet sexy meer is. Het was spannend en een beetje geheim, maar tegenwoordig is het vooral saai en politiek geladen. Schokkende dingen zijn niet spannend meer, omdat we er veel te veel aan blootgesteld worden.

Dat deze tendens niet alleen bij ‘gewone huisvrouwen’ te zien is, maar ook bij grote sterren, blijkt wel uit onthullingen van Chloe Sevigny, Patsy Kensit en Courteney Cox. Stuk voor stuk hebben deze vrouwen aangegeven dat hun seksleven niet zo belangrijk meer voor ze is. En uit onderzoek blijkt dat het niets met leeftijd te maken heeft, want ook jongeren vinden er weinig spannends meer aan.

Het lijkt erop dat we een nieuw tijdperk in zijn geslagen: een tijdperk waarin het niet doen juist normaal is. Omdat seks zo vaak gebruikt is voor marketing en eigenlijk zo gewoon is geworden, kijken we er niet meer van op. Het is net als een leuke film of een goed boek: de ervaring is leuk, maar ook weer niet wereldschokkend. En er continu mee bezig zijn is allang niet stoer meer.

Ook volgens experts is de nieuwe tendens van aseksualiteit een duidelijk teken van overkill. Bovendien werd seks lange tijd gebruikt om een bepaalde droom van liefde te verkopen en inmiddels zijn mensen erachter dat seks niet automatisch liefde betekent. Hierdoor voelen ze zich bekocht en zijn ze er gewoon niet meer gevoelig voor.

Afbeelding: Flickr account Lite Speed Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020