Excite

Seks en kruiden wekken bevalling op

De laatste weken van een zwangerschap zijn meestal een zware periode. Vrouwen willen graag bevallen en proberen van alles om dit natuurlijke proces zelf in te leiden. Ze kiezen meestal voor seks, het eten van pittige kruiden, het stimuleren van de tepels of gaan een rondje lopen.

Dat blijkt uit onderzoek van het Midwestern Hospital. Daar vonden wetenschappers uit dat vrouwen van alles proberen om de natuur een handje te helpen en sneller van hun dikke buik verlost te zijn.

Andere veel gebruikte technieken zijn het inzetten van laxeermiddelen, acupunctuur en masturbatie. De vrouwen die deze methodes gebruiken zijn meestal jonger en zwanger van hun eerste kind. Tevens zijn zij vaak meer dan 39 weken zwanger.

Jonge moeders bespreken vaak niet met hun arts hoe zij de bevalling op kunnen wekken, maar geven de voorkeur aan het advies van vrienden en familie.

"De meeste trucjes zijn niet schadelijk, maar toch is het belangrijk om je arts hiervan op de hoogte te stellen", zegt onderzoeker Jonathan Schaffir. "Het exacte startmechanisme van een bevalling is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat het begint met bepaalde hormonen die door de foetus worden uitgescheiden. Met trucjes is dat lastig te beïnvloeden."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021