Excite

Hoe maak je een schommel aan een boom?

Schommel

Als je een schommel aan een boom wilt maken, kun je dat het beste om een stevige tak doen. Je kunt ook gaan boren door de stam van de boom om daar een constructie aan te bevestigen, maar hiervan kan de boom eventueel doodgaan. Ook kan het zijn dat de boom een aantal jaren minder blad heeft. Bekijk van tevoren goed aan welke tak je de schommel wilt bevestigen. De tak moet stevig en dik zijn zodat je zeker weet dat de tak het gewicht kan dragen. Let ook op dat er geen andere takken in de weg zitten waar de schommel tegenaan kan komen. Je kind zou zich hierdoor kunnen bezeren tijdens het schommelen of zelfs van de schommel kunnen vallen.

Bevestigen

Je kunt de schommel ophangen aan kettingen al zou hierdoor de tak van de boom kunnen beschadigd worden bij het schommelen. Het beste is om voor touw te kiezen. Zorg ervoor dat je een touw kiest dat stevig genoeg is om een flink gewicht te kunnen dragen en dat niet zal lijden onder diverse weersomstandigheden.

Zitting

Voor de zitting van een schommel heb je meerdere mogelijkheden. Zo zou je bijvoorbeeld een autoband kunnen gebruiken als schommel. Het voordeel hiervan is, is dat je kind zich nooit kan bezeren aan een pijnlijke of scherpe rand. Het nadeel is dat het misschien iets minder fijn zit. Voorts is een houten zitting ook een mogelijkheid. Zorg dan wel dat er geen splinters of scherpe randen aan het hout zitten. Ook moet het hout weerbestendig zijn. Behandel het materiaal dus goed en controleer het ook regelmatig. Is de schommel bedoeld voor een jonger kind? Dan kun je gaan voor een speciaal schommelzitje waar je kind niet uit kan vallen.

Grond

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je kind van de schommel valt. Controleer daarom de grond rondom de schommel op dingen waar je  kind zich aan zou kunnen bezeren bij een val. Zo haal je bijvoorbeeld best stenen en afgebroken takken weg. Een ondergrond van zand of gras is het beste, dan valt je kind nooit zo hard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021