Excite

Rust optimaal uit met een goed matras

Onmisbaar voor een goede nachtrust is een goed matras.Je wilt natuurlijk iedere ochtend heerlijk uitgerust en lekker fit wakker worden. Het verschilt per persoon het welk matras het beste is.

Een nieuw matras aanschaffen is best prijzig, maar het is dan ook een aankoop voor jaren. Bovendien breng je maar liefst een derde van de dag slapend door. Dan wil je er wel zeker van zijn dat je lichaam ook de kans krijgt om te herstellen van een lange dag.

Veel mensen hebben last van rug- en schouderklachten, en maar al te vaak worden die veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding en een slecht matras. Omdat de ideale houding voor ieder mens weer anders is, is het een goed idee om je uitgebreid te laten adviseren voordat je overgaat tot aankoop.

Enkele bekende aanbieders van matrassen zijn Eastborn, Auping, Pullman en Tempur. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat een duurder matras altijd beter is. Let er in ieder geval op dat de matras 20 centimeter of dikker is, goed warmte isoleert, en vochtdoorlatend is. Door je matras regelmatig goed te luchten kun je voor een langere levensduur zorgen.

Als je eenmaal een matras hebt uitgekozen, vraag dan bij de beddenspeciaalzaak om een proefperiode. Een matras dat niet geschikt is voor jou, kan namelijk veel negatieve gevolgen hebben zoals een slechte nachtrust en pijnlijke spieren. Een proefperiode van een week of drie, waarin je het matras test en bepaald of het de juiste is, voorkomt dergelijke problemen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker bedzine

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020