Excite

'Risico gebruik vibrator klein'

Vibrators en dildo’s zijn nog steeds een taboeonderwerp. Toch worden deze handige hulpmiddelen door veel vrouwen gebruikt om tot een hoogtepunt te komen. Omdat de meesten worden gemaakt van plastic, zou er sprake van een gezondheidsrisico kunnen zijn. Vooral de seksspeeltjes die als weekmakers ftalaten of nonylfenol bevatten zijn verdacht. Volgens het bureau Risicobeoordeling & onderzoeksprogrammering (BuRO) van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) hoeven alleen grootverbruikers zich zorgen te maken.

Uit het onderzoek van BuRo blijkt namelijk dat dildo’s en vibrators met de gewraakte weekmakers namelijk pas vanaf tien uur gebruik per week slecht zijn voor de gezondheid. Zo kan langdurig contact met ftalaten uiteindelijk leiden tot nierschade.

BuRo onderzocht in totaal 36 seksspeeltjes die waren vervaardigd van weekgemaakt plastic. Inderdaad bleek dat er zowel ftalaten als nonylfenol werden gebruikt in de vibrators en dildo’s. Er valt niet uit te sluiten dat daarvan kleine hoeveelheden in het lichaam terechtkomen tijdens inwendig verbruik.

Toch hoeven liefhebbers zich geen zorgen te maken. Bij normaal gebruik zijn de vrijgekomen hoeveelheden zo laag dat er geen risico bestaat. Pas wanneer er dagelijks langer dan anderhalf uur met een dildo of vibrator wordt gespeeld, komt er eventueel genoeg van de weekmakers in het lichaam terecht om daadwerkelijk schade aan te richten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020