Excite

Rijschool kiezen: waar moet je op letten?

Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk zijn rijbewijs halen. Daarom is het belangrijk dat je een goede rijschool kiest. Het slagingspercentage van een rijschool is belangrijk, maar je wilt je ook niet scheel betalen aan lesgeld. Websites om rijscholen te vergelijken, kunnen je helpen de juiste rijschool te kiezen.

Er zijn twee soorten rijscholen. De grote opleidingsbedrijven en de kleine eenmansscholen. Ze hebben beide hun voor- en nadelen. Het voordeel van een grote rijschool is dat er gewerkt wordt met professionele rij-instructeurs. Ook kun je wisselen van rij-instructeur mocht het niet klikken. Een nadeel is dat je een van de velen bent.

Bij een kleine rijschool krijg je volop persoonlijke aandacht. Een groot nadeel is dat er maar één rij-instructeur is. Als deze op vakantie gaat, kan het zomaar gebeuren dat je een tijd geen lessen kunt volgen. Ook volg je bij een kleine rijschool vaak meer lessen. Dit omdat een eenmansbedrijf minder klanten heeft en daardoor de verdiensten per klant groter moeten zijn om het rendabel te houden.

Op verschillende sites kun je de prijzen en slagingspercentages van rijscholen met elkaar vergelijken. Deze sites kunnen je helpen bij het zoeken van een goede rijschool, maar wees kritisch. Informeer bijvoorbeeld altijd welke afspraken er zijn bij het uitvallen van een rijles. Houd rekening met de duur van de verschillende lessen: 45, 50 of 60 minuten. Ga na of de rijschool een instructiekaart gebruikt, hierop zie je precies hoever je gevorderd bent en waar de volgende les over gaat.

Meer informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van een rijschool vind je op de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Afbeelding: Wikimedia Commons, gebruiker Michiel1972

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021