Excite

Een relatie na een scheiding: hoe doe je dat?

Een scheiding is nooit leuk en heeft altijd gevolgen. De één is blij even alleen te zijn, terwijl de ander direct de aanwezigheid van een partner mist. Hoe het ook zij, op een gegeven moment is het toch fijn om je leven weer op te pakken en weer een nieuwe relatie aan te gaan. Maar hoe werkt dat eigenlijk, een relatie na een scheiding? Waar moet je op letten? Een aantal tips.

Rond je scheiding af

De makkelijkste en misschien ook wel de moeilijkste tip die essentieel is voor het starten van een gezonde relatie na een scheiding: rond je scheiding goed af. Zorg ervoor dat de boedel verdeeld is, maak eventueel een afspraak over de zorg van kinderen, verdeel het geld en doe dat allemaal met zo min mogelijk ruzie. Je kinderen zullen je er dankbaar om zijn en voor jezelf is het ook beter om dit niet voort te laten slepen.

Houd een 'rouwperiode' aan

Of je nu helemaal klaar was met je relatie, of dat de scheiding voor jou als donderslag bij heldere hemel kwam: ga niet direct een nieuwe relatie aan, maar hou eerst een soort rouwperiode aan. Niet dat je daarin ook echt moet rouwen, maar het is wel nodig dat je weer een goed leven voor jezelf creëert waarbij je niet deel uitmaakt van een stel, maar echt jezelf bent. Dat is namelijk de enige manier om ook weer goed in een relatie te stappen. Dat ben je zelf waard, maar dat is je nieuwe partner ook waard!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021