Excite

Raceauto als kinderbed: slaapverwekkend?

Raceauto als kinderbed: het proberen waard!

Een kinderbed in de vorm van een raceauto wordt ook wel een 'autobed' genoemd in de handel. Of ietsje chiquer: gepersonaliseerde kinderkamers. Goed gevonden! Of behoort u niet tot de ouders die elke avond problemen hebben om het kleine grut op tijd in hun slaapstee te krijgen? Op die manier zijn ze wellicht meer gemotiveerd om te gaan slapen. Of om op een regenachtige dag in hun kamer te gaan spelen.

Thema

Themakamers zijn opgehangen aan een onderwerp zoals Disney, Formule 1 of een film zoals Cars. Het bed in de vorm van een raceauto: niet langer een droom maar echt! De kleuren zijn meestal Ferrari rood, blauw of zwart. Vaak volledig voorzien van leuke, kleurrijke prints omtrent het thema.

Pakket

De samenstelling van het pakket varieert. Kijk dus goed uit als je prijzen wilt gaan vergelijken. Zo is de matras bijvoorbeeld niet altijd in de prijs inbegrepen. De duurdere modellen hebben ledverlichting. Ook de afmetingen zijn niet altijd hetzelfde. De meest voorkomende zijn 190 cm lengte en 90 cm breedte. Het grootste bed is 2,20 m. En de luxe bedjes hebben verhoogde zijkanten: altijd weer wat veiliger.

Uitbreidingsmogelijkheden

Naast het autobed zijn er nog allerlei aanvullingen mogelijk. Aan het einde van de rit heb je een complete kinderslaapkamer. In het Cars-thema zijn er nog nachtkastjes, een Cars bureau, een ladekast, een kleerkast (2 of 3 deuren), een speeltafel, een bijpassende poef en kapstok.

Prijzen

Het Cars-Disneybed begint vanaf ca. 480 euro. Het Monza carbed kost iets minder: 350 euro. De gemiddelde prijs van een matras is 155 euro. Wil je nog uitbreiden met een speeltafel of nachtkastje dan loopt het flink op. Zeker als je ook nog bijpassende hoeslakens en kussenslopen wilt hebben om het geheel compleet te maken. Je kan hierin zo ver gaan als je zelf wilt natuurlijk.

De moeite waard?

Deze carbeds zijn geschikt voor kleine racers vanaf 3 jaar. De overweging bij de aankoop van een bed als raceauto is uiteraard de prijs. Het is een flinke investering voor maar enkele jaren. In zo'n geval is tweedehands vaak nog een optie. Want eens het kind niet meer in het bedje 'past' gaat het naar één of andere marktplaats voor een habbekrats. In dat geval moet je waarschijnlijk alleen nog een nieuw matrasje kopen en zo is iedereen blij!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020