Excite

Puppy-training: omgaan met je hond

Jonge honden zijn van nature erg speels en enthousiast. Hoewel dit enthousiasme aanstekelijk kan zijn, is het erg belangrijk om in dit stadium je hond de juiste opvoeding te geven, zodat je later niet een volwassen hond hebt die nooit naar je luistert. Met een puppy-training leg je de basis voor een welopgevoede hond.

De puppy: een onderdeel van het gezin

Een pup is in zijn of haar jonge leven nog goed te beïnvloeden. In de eerste paar weken van zijn leven vinden er allerlei belangrijke fases kort op elkaar plaats waarin veel van de basis wordt gelegd voor volwassen gedrag. Gedurende de eerste 3 tot 7 weken wanneer een pup nog in de buurt van zijn moeder leeft, leert de pup dat hij hond is. Door te ravotten met broertjes en zusjes leert een pup hoe hij zich moet gedragen binnen een groep honden.

De beste tijd voor een puppy-cursus

Na 8 weken begint de meest belangrijke fase voor een pup, namelijk de periode van socialisering. Dit is een fase waarin een pup razendsnel leert over allerlei belangrijke sociale processen. Rond deze leeftijd komt de pup meestal bij een nieuw baasje en het is belangrijk om in deze fase zo snel mogelijk met een puppy-training te beginnen.

Wat leer je tijdens een puppy-training?

Een puppy-training wordt niet alleen voor je hond gegeven, maar ook voor jou. Tijdens de training leer je samen met je puppy hoe je de hond gewenst gedrag aan kunt leren. Met verschillende commando's kun je een hond belonen of straffen. De puppy leert ook omgaan met storende factoren zoals vuurwerk, kinderen of andere honden.

De beste training begint bij jezelf

Hoewel een puppy-training bedoeld is om je puppy goed af te richten, is het belangrijk dat jij je autoritair opstelt. Zo zal je hond je automatisch accepteren als leider en zul je ook in latere fases weinig problemen krijgen met je hond. Door de puppy van jongs af aan strikt en consequent op te voeden, krijg je een lieve hond die goed binnen het gezin past.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020