Excite

Porto: vlucht van amper 2,5 uur!

Hoewel je met het vliegtuig vanaf Amsterdam binnen tweeënhalf uur op de luchthaven van Porto staat, waan je je in een andere wereld. Door de vele wisselingen van de wacht in de tweede stad van Portugal, is er een rijke cultuur en architectuur te vinden.

De Moren, de Kelten en de Romeinen, allemaal hebben ze hun stempel gedrukt op Porto. Vanaf de Douro rivier, de dwars door de stad loopt, is het historische centrum het best te bewonderen. Bovendien kom je onder de schitterende Dom Luís brug door, die de rivier overspant. En koud is het er ook niet. In juli en augustus bereikt het kwik gemiddeld 25 graden.

Wie in de wintermaanden naar Porto vlucht hoeft zich ook geen zorgen te maken. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 10 graden, en dagen met vrieskou zijn op één hand te tellen. Het aantal zonuren is ook veel hoger dan in Nederland. Een goede plek om te overwinteren als je ook nog van cultuur houdt.

Porto is bovendien heel goed bereikbaar. Alle grote luchtvaartmaatschappijen vliegen op de stad en dus heb je wat te kiezen. Ryanair en EasyJet bieden bijvoorbeeld goedkope vluchten aan vanaf kleinere vliegvelden. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Schiphol te vliegen. Om de reistijd hoef je het zeker niet te laten!

Afbeelding: Flickr, gebruiker marco

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020