Excite

Perfecte schoonzoon of schoondochter?

Als ouder wil je het beste voor je kind en zie je dan ook het liefste de perfecte schoonzoon of schoondochter. Uit onderzoek is echter gebleken dat deze perfecte schoonzoon of -dochter niet bestaat.

Ouders hebben namelijk hele andere eisen dan de kinderen. Zo willen ouders dat hun schoonzoon of -dochter uit een goed milieu komt. Ook willen ze dat hij of zij dezelfde culturele of religieuze opvoeding heeft. Kinderen hebben daar vaak een hele andere kijk op. Zij zoeken vooral iemand waar ze het goed mee kunnen vinden en die gevoel voor humor heeft.

Het is voor ouders extra moeilijk om een leuke schoonzoon of dochter te krijgen, omdat ze hun kinderen veel verbieden. Dit gebeurt vooral bij dochters. Ze willen niet dat hun dochter met een vriend thuiskomt die een andere cultuur heeft en verbieden dit dan ook. Het valt dan extra tegen wanneer de dochter toch met iemand thuiskomt die uit een andere cultuur komt. Ouders realiseren zich daarbij dat de gevolgen van een verkeerde vriend erg groot zijn. Een meisje kan ongewenst zwanger raken en daarom zijn ouders vaak extra streng.

Maar helaas, iedere schoonzoon of -dochter heeft wel iets om op aan te merken. Ouders, zorg er dus vooral voor dat je je kind steunt en achter zijn of haar beslissing staat. Dit maakt het gemakkelijker om zijn of haar partner te accepteren.

Afbeelding: Flickr account burgertender

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020