Excite

Parfum: wat is dat eigenlijk?

Heel veel mensen dragen dagelijks een luchtje, en parfum is bij zowel mannen als vrouwen dan ook een erg populair cadeau. Parfum is een mengsel van verschillende geurstoffen in een oplosmiddel. Meestal bestaat dat oplosmiddel uit alcohol, maar tegenwoordig worden er steeds meer parfums gemaakt op basis van vettige stoffen. Vaak bevat parfum ook nog een fixatiemiddel.

Veel parfums worden geassocieerd met welvaart, luxe en verwennerij, en steeds vaker maken parfumproducenten gebruik van wereldberoemde mensen om een nieuw luchtje aan te prijzen in dure reclamecampagnes. Of je een parfum lekker vindt, is heel persoonlijk: kies je voor sensueel, fris, zomers of zwoel? Het ligt er maar net aan wat voor karakter je hebt.

De intensiteit van de geur kan behoorlijk verschillen per soort. In parfum zitten tussen de 20 en 40 procent geurbestanddelen. Parfum heeft daardoor een vrij sterke geur die lang blijft hangen. Eau de parfum is iets lichter, met 10 tot 20 procent geurbestanddelen. Het lichtst is de eau de toilette, daarin zitten tussen de 5 en 10 procent geurbestanddelen.

Er zijn inmiddels veel websites waar je gemakkelijk online een parfum kunt bestellen. Dat is erg handig als je al weet welk geurtje jij lekker vindt. Wil je eens iets nieuws proberen, dan is het beter om even bij een parfumerie langs te gaan. Daar kun je verschillende luchtjes uitproberen, en bepalen welk parfum bij je past. Zo weet je zeker dat je de goede keuze maakt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker otodo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021