Excite

Pak helpt bij zwangerschapsbeleving voor mannen

Ook mannen kunnen nu beleven hoe het is om zwanger te zijn. Niet door daadwerkelijk een baby ter wereld te brengen, maar via een speciaal pak met een virtuele baby. De virtuele baby gedraagt zich net als een echte; hij groeit en schopt in het pak. Het pak is ontwikkeld door een Japans onderzoeksinstituut en bevat onder meer een zak waar water in past en maar liefst 45 ballonnen die gedurende het verloop van de zwangerschap opgeblazen worden. Er zit zelfs een trilfunctie in.

Het pak ziet er uit als een groot schort, maar schijn bedriegt: er zitten allerlei snufjes in die ervoor zorgen dat de zwangerschap zo echt mogelijk wordt. Zo reageert het pak op de drager; als deze onrustig is, dan wordt de ‘baby’ meestal ook onrustig. Strelen over de buik kan er juist weer voor zorgen dat hij tot rust komt.

Mannen hoeven geen negen maanden met het pak te lopen; het is mogelijk om de virtuele zwangerschap al binnen twee minuten te ervaren. Als je een wat intensere ervaring wilt beleven, dan kun je de negen maanden uitsmeren over een aantal dagen. De wetenschappers hopen dat ook mannen nu een beter idee krijgen van hoe het is om zwanger te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021