Excite

Origineel kraamcadeau: Een voedingsarmband

Het is altijd lastig om een origineel kraamcadeau te bedenken voor kersverse ouders. Er is weinig echt origineel. Een voedingsarmband is origineel en ook nog eens handig.

Een voedingsarmband is een geheugensteuntje om te onthouden wanneer je voor het laatst gevoed hebt. Je gebruikt de voedingsarmband om de tijd en de kant waar je het laatst gevoed hebt te onthouden.

Hoe werkt een voedingsarmband?

Aan de voedingsarmband zitten 12 cijferkralen. Deze staan voor de hele uren. Tussen de hele uren zitten 3 kralen. Deze staan voor een kwartier. Bovendien hangt er een bedeltje die je bij de tijd hangt wanneer het laatst gevoed is

Bijvoorbeeld: Je hebt om 1 uur gevoed, dan hang je het bedeltje na de 1. Heb je om 1.15 gevoed, dan hang je het bedeltje na het eerste kraaltje dat voor een kwartier staat. Heb je om 1.30 gevoed, dan hang je het bedeltje na het tweede kraaltje. Heb je om 1.45 gevoed, dan hang je het bedeltje na het derde kraaltje. Heb je om 2 uur gevoed, dan hang je het bedeltje na de 2. Zo ga je elke keer door.

Bij borstvoeding kun je ook bijhouden aan welke kant je het laatst gevoed hebt. Daar zitten geen kralen voor aan de armband. Als je het laatst rechts hebt gevoed, dan moet je de armband om je rechterpols dragen.

Voedingsarmband kopen

Op de site www.geboortekleed.nl verkopen ze voedingsarmbanden. Deze armbanden hebben niet alleen de bovengenoemde cijferkralen en kwartierkralen, maar ook andere kraaltjes zodat het ook nog eens leuk is om te dragen voor de moeder.

Voedingsarmband zelf maken

Als je handig bent, kun je ook een voedingsarmband maken. Hiervoor heb je de cijferkralen en de kwartierkralen nodig. Daar tussendoor kun je nog andere kralen doen om het wat leuker te laten ogen. Het is ook een optie om de naam van de baby in de armband te verwerken met letterkralen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020