Excite

Ontwerp zelf je eigen vloerkleed

Vloerkledenzijn overal te koop, je kunt er bij elke woonwinkel of meubelzaak wel voor slagen. Wat denk je bijvoorbeeld van een wollen karpet, heerlijk zacht aan je voeten of een groot vloerkleed van 1.60 bij 2.30 meter. Er zijn ook vloerkleden met de vacht van een dier als print, zoals bijvoorbeeld een tijger of zebraprint. Soms zitten er aan deze vachten ook nog koppen aan, zodat het net lijkt alsof je een echte vacht op de grond hebt liggen.

Maar wie echt een origineel, unieken mooi vloerkleed wil, kan het ook zelf maken. Zo kun je een vloerkleed knopen, dit wordt dan een Smyrnakleed genoemd. Deze speciale wol waarmee zo’n kleed geknoopt wordt, is steviger dan gewone wol en pluist minder snel. Als je zelf een vloerkleed knoopt, kun je ook zelf bepalen hoe groot je kleed moet worden. Je kunt bij een Smyrnavloerkleed voor complete pakketten inclusief wol en patroon kopen, maar het is ook mogelijk om zelf een patroon te ontwerpen. Het enige nadeel van een Smyrnavloerkleed is dat het erg duur is.

Als je een vloerkleed knopen teveel werk vindt, dan kun je ook bij een karpettenspecialisteen zelf ontworpen kleed laten maken. Wanneer je voor deze optie kiest, zijn er vele mogelijkheden. Je kunt kiezen uit alle kleuren of soorten materiaal die je maar wilt. Ook voor de afwerking heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden. Zo heb je dus altijd een vloerkleed dat aan je wensen voldoet. Of je nu een hoogpolig tapijt wil, een katoenen velours of een wollen karpet, alles is mogelijk.

Afbeelding: Flickr, Adriagarcia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020