Excite

Ontspanning in het weekend: de sauna en de hamam

Iedereen kan af en toe wel wat ontspanning in het weekend gebruiken. Wat is er dan fijner om naar de sauna of de hamam te gaan? In Nederland zijn er veel wellnesscenters. In dit artikel eens geen wellnesscenters als de Zwaluwhoeve, maar de sauna om de hoek en het Turkse badhuis.

De sauna om de hoek

De sauna bij jou in de buurt om de spreekwoordelijke hoek is een goede optie wanneer je niet alles wilt doen in een wellnesscenter, maar wel wil kunnen ontspannen. De lokale sauna is vaak gemakkelijk te bereiken en is vaak minder prijzig dan een dagje in een wellnesscenter. Deze sauna's zijn eigenlijk in elke stad wel te vinden, dus je hoeft er niet ver voor te reizen.

De hamam

De hamam is een badhuis uit landen zoals Turkije. Het is daar gebruikelijk om je eens in de zoveel tijd te laten verwennen in de hamam. Vaak is het een multiculturele ontmoetingsplek, waar mensen bijkletsen over het leven van alle dag. Hamams tref je vooral aan in de grote steden zoals Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, maar je hebt hamams op meerdere plekken.

In de hamam kun je onder andere de huid laten scrubben, baden, zweten in de stoomruimte, een massage voor de spieren of ontspannen in de rustruimte. Ook is er een dieptereiniging mogelijk waardoor poriën zich openen.

Let op: In een hamam zijn strikte openingstijden voor mannen en voor vrouwen. Als je erheen gaat, is het altijd slim om te kijken voor wie de hamam open is.

Dus voor je weekend heerlijk ontspannen, denk dan eens aan je lokale sauna of hamam voordat je een duur arrangement boekt in een welnesscentrum. De sauna en hamam zijn net zo ontspannen en een stuk beter voor je portemonnee!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021