Excite

Online daten leidt tot goed huwelijk

Partners die elkaar online ontmoeten hebben de meeste kans op een goed huwelijk. Dat is gebleken uit een onderzoek van samenwerkende Amerikaanse universiteiten en een datingwebsite. Een date opduiken in een kroeg heeft wat betreft het slagen van een huwelijk de minste kans.

Houdt het huwelijk stand?

Voor het onderzoek zijn maar liefst 19.131 mensen ondervraagd die tussen 2005 en 2012 in het huwelijksbootje stapten. Allereerst vroegen de onderzoekers of het huwelijk tot op dat moment stand had gehouden. Zes procent van de digitaal gewortelde huwelijken was op de klippen gelopen, maar bij de analoog ontsproten echtelijke verbintenissen was dit al 7,6 procent.

Huwelijksgeluk

Ook het huwelijksgeluk bleek voor een deel bepaald door de plaats waar het stel elkaar had ontmoet. De proefpersonen kregen vragen over de algehele tevredenheid, maar ook over de mate van affectie, communicatie en romantische gevoelens voor elkaar. Gemiddeld gaven de online ontmoeters hun huwelijk op basis van deze criteria een 5,68 op een schaal van één (extreem ongelukkig) tot zeven (perfect). De andere groep kwam gemiddeld op 5,48.

Taboe online daten

Het taboe dat op online daten rustte blijkt er echt af te zijn. Inmiddels komt maar liefst 35 procent van de afgesloten huwelijken tussen 2005 en 2012 in de Verenigde Staten voort uit een online ontmoeting. Ongeveer de helft daarvan is het resultaat van online daten. De andere helft ontmoette elkaar via ontmoetingswebsites, zoals chats of andere ontmoetingswebsites.

Gelukkig huwelijk

Behalve online daten hebben ook stellen die samen opgroeien een gelukkig huwelijk (5,67), gevolg door partners die elkaar via school, kerk of een andere religieuze instelling kenden (5,58). Partners die met een avond in de kroeg (5,37) of een blind date (5,31) begonnen zijn het minst gelukkig met elkaar. Gek genoeg is ook een ontmoeting op de werkvloer geen garantie voor een gelukkig huwelijk; dit staat gelijk aan een ontmoeting in de kroeg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021