Excite

Onbekenden betalen bruiloft kankerpatiënt

  • © Getty Images
Steven Monks (35) zag het wel voor zich: binnen drie jaar een eigen huisje en dan trouwen met zijn droomvrouw, Laura. De twee hadden zich in 2013 verloofd, net een paar maanden nadat hun dochter geboren was. Ze begonnen te sparen voor hun droomhuis én natuurlijk voor hun huwelijk. Enkele maanden later bleek echter dat ze helemaal niet zoveel tijd hadden om te sparen: Steven bleek een ernstige vorm van darm- en leverkanker te hebben.

Hoewel hij vrijwel direct behandeld werd, bleek zijn situatie behoorlijk uitzichtloos. In april van dit jaar kreeg hij te horen dat hij terminaal ziek was en dat hij dus niet meer beter zou worden. Vanwege dat nieuws besloten de twee de bruiloft naar voren te houden, zodat ze hun familienaam zouden kunnen delen.

De twee hoorden via een verpleegster van het initiatief 'Gift of a Wedding', waarbij onbekenden spullen en geld kunnen schenken aan mensen die snel willen trouwen. Binnen een paar dagen waren de twee aangemeld. Toen hun verhaal op Facebook werd geplaatst, waren de reacties overweldigend. Binnen een paar dagen was er een goochelaar, een snoepkar, een dj, een bloemist, een taart, een professionele zanger, een auto, enzovoorts.

Inmiddels krijgt Steven palliatieve zorg en bekijken de twee het van dag tot dag. De fantastische dag die ze samen hebben mogen beleven neemt echter niemand hen meer af.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021